varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-08-21

Trönninge skola och Tresteget invigda!

Provsmakning, stafetter och tävlingar. Det var ett fullspäckat schema när Varbergs kommuns hittills största investering invigdes.
- Det finns så många möjligheter här! Kombinationen mellan dessa kan bli en häftig utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

De åtta barnen, idrottare och elever, klippte invigningsbandet.

De åtta barnen, idrottare och elever, klippte invigningsbandet.

Solen sken över de drygt 3 000 besökarna när de åtta barnen klippte bandet och kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) förklarade Trönninge skola och Tresteget – Trönninge idrottscentrum för invigda. 
- Det är så fint och modernt. Jag hade önskat att jag var elev igen och att jag fick gå här, säger hon.

Varberg är en tillväxtkommun. Behovet av en ny stor skola och ett nytt idrottscenter har funnits länge. Under 2013/2014 togs besluten om att skolan skulle byggas för 800 elever och idrottscentret skulle rymma idrottshall, friidrottshall och gymnastikhall.

Selma Vinberg, Wilma Esberg och Engla Larsson.

Selma Vinberg, Wilma Esberg och Engla Larsson.

Taggade att börja skolan

Det var ett fullspäckat och festligt schema under gårdagens invigning och programpunkterna avlöste varandra. Det lokala bandet Street Bourbon band bjöd på musikunderhållning, skolans konstverk presenterades och två clowner gjorde 800 ballongkonstverk under de tre timmar som invigningen varade.
Inne i skolan erbjöds rundvandring och stolta lärare visade upp sin nya arbetsplats. Politiker tävlade i frågesport, det bjöds på dansuppvisning från Kulturskolan och det serverades soppa samt hembakat bröd från skolans tillagningskök.
Engla Larsson besökte skolan tillsammans med sina kompisar, som alla ska börja åk 7, för att se vart de ska gå sin första skoldag. Hon hoppades på att få träffa både lärare och blivande klasskompisar.
- Jag är riktigt taggad på att få börja här, skolan är häftig! säger hon.

Elley Stone, Lucia Stenefjäll, Lovisa Eriksson och Meya Nyman.

Elley Stone, Lucia Stenefjäll, Lovisa Eriksson och Meya Nyman.

Tresteget betyder mycket

För de barn och ungdomar som exempelvis tränar friidrott och gymnastik på fritiden betyder Varbergs kommuns satsning oerhört mycket.
- Fram tills för två veckor sedan tränade vi i Peder Skrivares idrottshall. Vi var tvungna att lägga minst en halvtimma av träningspasset till att plocka fram material, berättar Elley Stone från Varbergs GIF gymnastikförening.
- Det känns både jättekul och jätteskönt att vi nu har vår egen gymnastikhall med allt vi behöver. Det är roligare att träna nu, säger lagkamraten Lovisa Eriksson.
Under dagen sprang tjejerna stafett mot några av Varbergs politiker och Varbergs GIF friidrottsförening.
- Det var faktiskt kul, trots att vi kom sist. Hela invigningen är rolig och det är mycket folk här. Det har varit en lyckad dag, summerar Lucia Stenefjäll och får medhåll av sina kompisar.

Fler bilder från invigningen

Här kan du se ett bildspel med många härliga bilder från invigningsdagen. Bläddra genom att klicka på pilarna.

 

Foto: Hidvi Group AB