varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-01-31

Utställningen Love City visas i Varbergs konsthall

Lördag den 4 februari öppnar utställningen Love City av Pascale Marthine Tayou i Varbergs konsthall. Utställningen är specialgjord för konsthallen och är till stora delar skapad på plats. Välkommen på vernissage klockan 14.

Varbergs Konsthall har bjudit in den internationellt kända konstnären Pascale Marthine Tayou för en omfattande separatutställning. Utställningen Love City är en unik och rumslig installation där konsthallens rum förvandlas.

Pascale Marthine Tayou är född 1966 i Nkongsamba, Kamerun. Han bor idag i Ghent, Belgien och Yaoundé, Kamerun. Lika svårt som det är att knyta konstnären till en specifik kultur eller plats, är det att placera hans konst inom ett särskilt konstnärligt uttryck eller frågeställning. Tayous arbeten sträcker sig över installation, skulptur, video och teckning och binder samman skilda platser och människor. Pascale Marthine Tayou har medverkat i många prestigefulla utställningar som t ex. Venedigbiennalen och Documenta.

Välkommen till vernissage lördag 4 februari klockan 14-16

14.15

Eva Eriksdotter konstnärlig ledare och curator hälsar välkommen. Linda Berggren, vice ordförande kultur- och fritidsnämnden inviger utställningen.

15:00

Samtal mellan Pascale Marthine Tayou och Kjell Caminha, konstnär och universitetsadjunkt i fri konst, Akademin Valand, Göteborgs universitet samtalet hålls på engelska
Utställningen finns att se i Varbergs konsthall till och med 30 april 2017.

Öppettider i Varbergs Konsthall

Tisdag – torsdag 12 – 17
Fredag – söndag 12 – 16

Öppna visningar tisdagar och lördagar klockan 12.30.

Fri entré