varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-04

Utställningen Materiell Tanke visas i Varbergs konsthall

Lördag den 7 oktober öppnar utställningen Materiell Tanke i Varbergs konsthall. Utställningen presenterar sju samtida finländska konstnärskap och för fram ett annorlunda sätt att se och uppleva konst. Välkommen på invigning klockan 14. 

Materiell Tanke bjuder in till ett annorlunda sätt att se och uppleva konst. Istället för att aktivt försöka tolka och förstå vad ett konstverk är och vad det möjligen föreställer, vill utställningen visa att betraktaren kan fästa större uppmärksamhet vid hur verket är och hur det möjligen blivit som det är.

Förutom verkets estetiska värde och betraktarens förståelse av innehållet är det lika betydelsefullt att sätta vikt vid själva tillverkningsprocessen och att möta det materiella och det processuella i verket; det vill säga hur verket har fått sin början samt hur det kan fortsätta att omvandlas genom hela utställningstiden genom olika materiella processer och möten med besökare.

Det mångsidiga urvalet av verk understryker hur betydelsefullt det är att förutom att se och tänka, också uppleva konst mera omfattande med hjälp av alla sinnen.

Curator: Kati Kivinen, konstvetare (FD) och curator, Kiasma Museum för nutida konst, Helsingfors.

Utställningen visas 7 oktober – 7 januari 2018.

Konstnärer: Elina Autio, Laura Könönen, Nabb + Teeri, Josefina Nelimarkka, Antti Oikarinen, Sari Palosaari och Pia Sirén.

Välkommen på vernissage lördag 7 oktober

Klockan 14.00 invigs utställningen av Christina Josefsson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen. Curator Kati Kivinen presenterar utställningen. Presentationen hålls på engelska.
Öppettiderna under vernissagen är 12.00-16.00

Öppettider i Varbergs Konsthall

Tisdag – torsdag 12 – 17
Fredag – söndag 12 – 16

Öppna visningar tisdagar och lördagar klockan 12.30.

Fri entré.