varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Välkommen till nya varberg.se!

10 februari 2014Kommunen

Nu lanserar vi vår nya webbplats eller din nya webbplats. Varberg.se har ett helt nytt utseende och har flera nya funktioner. Den har ny ingångssida där vi samlat information och service som ska underlätta för dig i din vardag.


Ny struktur

Strukturen på varberg.se bygger på kommunwebbstrukturen Funkaboda, som har arbetats fram med hjälp av omfattande användartester och fokusgrupper från olika delar av samhället. Strukturen är uppbyggd ur ett användarperspektiv som ska förenkla för dig att hitta den information du söker. Webbstrukturen Funkaboda används idag över 100 kommuner i Sverige.


Lättare att hitta

Sökfunktionen på nya varberg.se är en av de tydligaste förbättringarna. En annan funktion är en Lyssna-funktion. Via den kan du få texten uppläst genom att klicka på länken ”Lyssna” som finns högst upp på varje sida.
 – Möjligheterna att söka är en mycket viktig funktion som kompletterar strukturen. I dag använder besökare ofta funktionen ”sök” och vet redan innan man går till webbplatsen vad man har för ärende, säger Linda Svensson, kanslichef.


På webbplatsen kan du enkelt hitta kontaktuppgifter, länkar, självservice och blanketter i kolumnen till höger. En viktig del i vårt webbarbete har varit att utöka den digitala servicen för dig. Detta innebär att våra verksamheters information och e-tjänster eller blanketter ska vara lätta för dig att hitta, de ska finnas tillgänglig på samma sida och i rätt sammanhang.


Anpassad till din smarta telefon och surfplatta

Nya varberg.se är responsiv. Det innebär att den anpassar sig efter olika skärmstorlekar. Den är mer användarvänlig om du väljer att besöka oss via din smarta telefon eller surfplatta.


Ett steg mot bättre digital service

Nya varberg.se är ett led i kommunens utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället, där det mesta görs via internet. I enlighet med Vision2025 ska vi öka kommunens service och tillgänglighet. ”Varberg.se ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar”. Det gör vi genom att erbjuda olika nivåer av service på varberg.se där du kan utföra dina ärenden enkelt och smidigt. En webbplats blir aldrig ”klar”, men nu går starten för den fortsatta utvecklingen med stöd av nya tekniska lösningar.
– Vi kommer att bygga på med nya funktioner och tjänster för att öka servicen till dig som invånare, företagare och besökare. Redan nu finns ett flertal tjänster som kan utföras via varberg.se, säger Linda Svensson.

Mer information om nya varberg.se finner ni på Om webbplatsen

Varberg.se kommer ständigt att utvecklas och förbättras och vi tar gärna emot idéer eller synpunkter.


Kontakta gärna:

Projektledare Elisabet Röjgren
elisabet.röjgren@varberg.se

Webbkommunikatör Jeanette Larsson
jeanette.larsson@varberg.se

Kanslichef Linda Svensson
linda.svensson@varberg.se

ikon

Nyheter