varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-04-19

Varberg kan bli Årets superkommun

Ännu en gång har kommunen chansen att stå högst på prispallen. Varberg är, tillsammans med Ystad och Skövde, nominerad till Årets superkommun i kategorin Småstäder och landsbygdskommuner.
-Jätteroligt! Vi får åter igen en bekräftelse på att målmedvetet arbete lönar sig, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

BästAttBo, Årets gröna kommun och Årets Stadskärna – blir det ytterligare en fjäder i hatten för Varberg? Dagens Samhälle utser för fjärde gången Årets superkommun. Detta enligt en ranking, baserat på statistik och särskilda kategorier, som försöker fånga in framgångsfaktorer i kommunal utveckling.

Motiveringen till varför Varberg ligger i topp lyder:

”Varberg är en kommun som förändras med turisttillströmningen på somrarna. Men i vår undersökning utmärker sig Varberg framför allt genom fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad. Hade havsbadplatser varit en av kategorierna hade Varberg varit ännu mer svårslaget. Och i framtiden ska det bli mer av Varberg. Västkustbanan ska läggas i tunnel och industrihamnen flytta. På så vis görs plats för en helt ny stadsdel – Västerport.”

-Med visionen som ledstjärna så lyckas vi kombinera stark tillväxt, hög attraktivitet med en hållbar samhällsutveckling. Varberg är en plats med fantastiska möjligheter, säger Ann-Charlotte Stenkil.
Och Jan Malmgren, Varbergs samhällsutvecklingsdirektör instämmer
-Utifrån Västkustens kreativa mittpunkt så skapas förutsättningar för tillväxt i hela kommunen, fastslår han.

Vinnaren tillkännages vid Stora Samhällsgalan i Stockholm den 16 maj.