varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Varberg.se har fått ett nytt utseende

31 mars 2016Kommunen

I den digitala världen är det mycket som är föränderligt. Och utvecklingsarbetet med att förbättra kommunens digitala kanaler och tjänster pågår hela tiden. Vissa förändringar märks mer än andra. Ett exempel på något som märks tydligare än annat är torsdagens designuppdatering.

Montage. Dator med nya varberg.se på skärmen. I bakgrunden kan man urskilja Kallbadhuset i vårsol.

Varberg.se är en stor webbplats med mycket innehåll. Med en ny design finns det många små detaljer som man kommer skruva och justera den närmsta tiden.

- Jämfört med tidigare då det var stora projekt och större lanseringar fast ganska sällan, så handlar webbutveckling i dag mer om löpande arbete och tätare uppdateringar. Vår målsättning är att ge en så god digital service som möjligt till kommunens invånare, företagare och besökare. Det betyder att vi hela tiden måste vara på tårna och möta de behov och önskemål som finns, förklarar Mattias.

 

Utöver anpassningarna till kommunens nya grafiska profil görs även en del förbättringar i "bakgrunden".

- Vi kommer att ha ett visst extra fokus på hur webbplatsen fungerar och presterar för mobila användare. Det är särskilt viktigt att den upplevs som snabb och väl fungerande på enheter med mindre skärmar som mobiler och läsplattor där uppkopplingen ibland inte är den snabbaste. Hur framgångsrika vi är avgör besökarna. Och därför tar vi såklart tacksamt emot alla synpunkter, både ris och ros, säger Mattias Skoog.ikon

Nyheter