varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Varberg Sessions #01
Havet - Hamnen - Staden

7 januari 2015Kommunstyrelsens förvaltning
Varberg session. Logotyp till ett evenemang den 19 januari. Havet - Hamnen - Staden.

Ta del av framgångssagan Malmö! Passa på att inspireras av hur framtidsvisioner kan få en stad att blomstra. Varbergs kommun har det stora nöjet att presentera ett seminarium med Ilmar Reepalu och Åke E. Andersson – två utmärkande profiler i Malmös världsberömda stadsförvandling.

De senaste årtiondena har Malmö fullständigt omdanats. Från nedläggningar och hopplöshet till attraktiv metropol med en helt ny självbild. Malmö är inte längre en avkrok långt från huvudstaden utan en självklar internationell väg till Europa.


I varvskrisens Malmö på 80-talet skapade Reepalu och Andersson den framtidssyn för Malmö som fick staden och hela regionen på fötter. I dag är tillväxt, kunskap och hållbarhet nyckelord i Sveriges mest lyckade stadsutveckling.

Just nu pågår stora förändringar i Varberg. Hamnen och järnvägen ska omskapas och en helt ny stadsdel ska byggas. Samtidigt ska Varberg 2025 vara en kreativ mittpunkt. Tillsammans ska vi skapa världens bästa Varberg!

Till detta evenemang bjuder vi in betydelsefulla aktörer inför Varbergs framtida förvandling. Seminariet kommer att bjuda på flera föredrag och en paneldebatt kring Varbergs framtid. Utöver Ilmar Reepalu och Åke E. Andersson deltar Ann-Charlotte Stenkil, Jana Nilsson, Jan Malmgren och Håkan Cullberg.

Arrangörerna hoppas på många frågor från deltagarna och spännande diskussioner. Evenemanget kommer vara en viktig del i Varbergs kommuns arbete med ökad delaktighet och nytänkande inför Varbergs framtid.


Datum: Måndagen 19 januari
Tid: Kl. 13.00
Plats: Sparbankshallen i Varberg
Sista anmälningsdag: Tisdag 14 januari
Anmälan: Anmäl dig via e-post till  asa@marknadvarberg.se  senast den 14 januari.
Vill du veta mer: Kontakta gärna Håkan Cullberg på 070-875 89 61


Välkommen!


Här kan du läsa mer om evenemanget: Varberg Session # 01 Havet - Hamnen - StadenPDF (pdf, 464.4 kB).

ikon

Nyheter