varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Varbergs kommun belönas för bästa tillväxt 2015

4 november 2015Kommunstyrelsens förvaltning

Varbergs kommun har den bästa tillväxten i Hallands län i 2015 års tillväxtindex. Priset Bästa tillväxt 2015 delas ut av kreditupplysnings- företaget Syna till den kommun i varje län där företagen växer bäst.

Priset för bästa tillväxt är baserat på företagens bokslut. Det är före-taget Syna AB som granskar hur det går för näringslivet i Sveriges kommuner genom att se hur stor andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Alla aktiebolag i Varberg som har vuxit enligt något av dessa kriterier har bidragit till utmärkelsen Bästa tillväxt i Hallands län 2015.

– Det gläder oss mycket att det går bra för företagen i Varberg. Särskilt roligt är det att så många som 170 företag i kommunen uppfyller samtliga tre av mätningens kriterier. Listan över dessa företag visar vilken bredd och kraft det finns i Varbergs näringsliv, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil.


Syna är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag och har lång erfarenhet av företagsbedömningar. Företagets informationschef Harald Stjerna kommenterar utmärkelsen Bästa tillväxt så här:


– Vi tror att en region blir stabilare om det finns en bred tillväxt snarare än om något enstaka företag växer mycket. Därför tycker vi att det är viktigt att uppmärksamma kommuner där många av företagen växer.


Här finns listan över de 170 företag i Varbergs kommun som uppfyller mätningens samtliga tre kriterier.PDF (pdf, 430.8 kB)


ikon

Nyheter