varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-02-18

Varbergs kommun vinner pris för arbetet med e-fakturor

Tack vare ett målmedvetet, envist och pedagogiskt jobb har Varbergs kommun sett till att 97 procent av andelen inkommande fakturor är elektroniska. Nu belönas kommunen med företaget InExchange miljöpris för 2018.

– Vi vill ha ett Varberg som finns kvar även för kommande generationer. Vi arbetar aktivt med miljöfrågor så långt det är möjligt. Ett av målen är detta med e-faktura, förklarar upphandlingschefen Laila Eklund.

Laila menar att det är kommunens e-handelsutvecklare Camilla Nylén Leffler, Cecilia Brag och Dan Kihlström som har störst ära i den här framgången. Utöver formella krav, ställda i upphandlingarna, har trion dagligen bearbetat leverantörerna att skicka e-faktura. Med synnerligen gott resultat.

– Det är deras enträgna arbete som gör att vi har så hög andel e-fakturor, säger Laila Eklund.

Här är motiveringen till att Varbergs kommun får InExchange miljöpris 2018:
”Tack vare ett starkt och målmedvetet fokus att driva upp en hög e-fakturavolym markerar Varbergs kommun sin ställning som förebild och föregångare i arbetet att åstadkomma en hållbar utveckling. Den miljömässiga nyttan går dessutom hand i hand med andra fördelar. Varbergs kommun har förstått kraften i e-faktura.”

 

På bilden från vänster: Laila Eklund, Dan Kihlström, Cecilia Brag och Camilla Nylén Leffler på Varbergs kommuns upphandlingsavdelning samt Hacer Ok från företaget InExchange.