varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-08-17

Varberg vinner första pris för bästa förvaltningsberättelse i årsredovisning

Sveriges bästa förvaltningsberättelse i årsredovisning utses årligen av företaget PwC och vid prisutdelningen igår stod det klart att Varberg vinner första pris för 2015 års kommunala redovisning.

Fyra av personalen,, två män och två kvinnor från ekonomikontoret i Varberg tar emot priset från en kvinna från fpretagen PwC.

Priset delas ut i Malmö där kommunalekonomiska föreningen, som är en sammanslutning av landets ekonomer i kommun och landsting, träffas. Ekonomidirektör Stefan Tengberg tillsammans med kollegor från ekonomikontoret var på plats för att ta emot priset.

 - Jag är naturligtvis väldigt stolt över att vi har producerat en så bra årsredovisning, vilken är ett verk av många medarbetares insatser. Det känns extra bra att motiveringen lyfter fram välgjorda analyser i kombination med förklarande texter som förenklar för våra invånare att ta till sig informationen, något vi målmedvetet alltid strävar efter, säger ekonomidirektör Stefan Tengberg.

PwC motivering lyder:

Varberg 2015
”Årsredovisningen är framtagen med hög ambition och med invånarna i fokus. Analyserna avseende såväl ekonomi som verksamhet är välgjorda, vilket kombinerat med genomarbetade förklarande texter gör det lätt för invånarna att förstå vad kommunen har uppnått under året, även om man inte är insatt i kommunens verksamhet. Layouten lockar till läsning av den gedigna årsredovisningen, och för den som inte vill läsa hela årsredovisningen finns en kortversion på webben som sammanfattar övergripande måluppfyllelse och ekonomi på ett lättillgängligt sätt.”

Varbergs kommuns årsredovisning 2015PDF (pdf, 3.5 MB)

Varbergs kommuns årsredovisning 2015, kortversionPDF (pdf, 262 kB)

 

Bilden från vänster: Merja Olmedo, Ann-Louice Östlund, Stefan Tengberg, representant från PwC och Jens Otterdahl Holm.

ikon

Nyheter