varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-02-26

Var med och håll Varberg rent

Varje vår deltar Varbergs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Det gör vi i år också.

Skräp

Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, men också frivilligorganisationer eller privatpersoner. Alla med målet att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan till Vi Håller Rent gör ni på http://www.hsr.se/vi-haller-rentlänk till annan webbplats

Sista dag för anmälan var den 24 mars.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av soppåsar och pennor. Materialet finns att hämta hos kommunens kundservice Varberg direkt, från och med måndag v.16. Kundservice har öppet måndag-onsdag kl 8-17, torsdag 8-18, fredag kl 8-16 och finns på Norra Vallgatan 14.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Insamling av skräp

Vi ser gärna att ni själva tar hand om det insamlade skräpet via ordinarie sophämtning eller besök på närmaste återvinningscentral.

Det finns möjlighet till särskild hämtning via överenskommelse med hamn- och gatuförvaltningen. E-posta önskemål om dag för hämtning (minst en vecka innan) till linda.glendell@varberg.se. Hämtning från närliggande skolor/förskolor kommer att samordnas i möjligaste mån. När hämtningsdag är bestämd och skräpplockardagen är genomförd e-postas uppgift om antal säckar och adress/plats till samma adress.

Frågor?

Kontakta Linda Glendell, kommunikatör hamn- och gatuförvaltningen: linda.glendell@varberg.se eller telefon 070-829 45 08.