varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-02-15

Var med och håll Varberg rent

Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, men också frivilligorganisationer eller privatpersoner. Alla med målet att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Flicka plockar skräp

Foto: Mostphotos

Från den 15 februari är anmälan öppen till Vi Håller Rent. Anmäl er på www.hsr.se/vi-haller-rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista dag för anmälan är den 25 mars.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av soppåsar och skräpplockarspel. Materialet finns att hämta hos kommunens kundservice Varberg direkt efter vecka 15. Kundservice har öppet måndag-onsdag kl 8-17, torsdag 8-18, fredag kl 8-16 och finns på Norra Vallgatan 14.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Insamling av skräp

Vi ser gärna att ni själva tar hand om det insamlade skräpet via ordinarie sophämtning eller besök på närmaste återvinningscentral.

Det finns möjlighet till särskild hämtning via överenskommelse med Roland Karlsson på hamn- och gatuförvaltningen. E-posta önskemål om dag för hämtning (minst en vecka innan) till roland.karlsson2@varberg.se. Hämtning från närliggande skolor/förskolor kommer att samordnas i möjligaste mån. När hämtningsdag är bestämd och skräpplockardagen är genomförd e-postas uppgift om antal säckar och adress/plats till samma adress.

Frågor?

Kontakta Anna Beuerman, kommunikatör hamn- och gatuförvaltningen: anna.beuerman@varberg.se eller telefon 072-157 98 10.