varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Var med och håll Varberg rent!

29 februari 2016Kommunen

Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet!

Från den 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent!

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. Materialet finns att hämta i kommunens kundservice efter vecka 15. Kundservice har öppet måndag-onsdag kl 8-17, torsdag 8-18, fredag kl 8-16 och finns på Östra Långgatan 24.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Insamling av skräp

Vi ser gärna att ni själva tar hand om det insamlade skräpet via ordinarie sophämtning eller besök på närmaste återvinningscentral.

Det finns möjlighet till särskild hämtning via överenskommelse med Roland Karlsson på hamn- och gatuförvaltningen. E-posta önskemål om dag för hämtning (minst en vecka innan) till roland.karlsson2@varberg.se. Hämtning från närliggande skolor/förskolor kommer att samordnas i möjligaste mån. När hämtningsdag är bestämd och skräpplockardagen är genomförd e-postas uppgift om antal säckar och adress/plats till samma adress.

Lokala aktiviteter

Studiefrämjandet Halland ordnar två lokala aktiviteter:

6 april

Filmvisning: Café Planet - strömmar av plast

23 april

Vad finner jag på en strand?

Följ med på en upptäcktsfärd utmed strandkanten. Att vandra längs med havsstranden är alltid en rolig upplevelse. Man finner djur och växter som havet sköljer upp på stranden. Vi letar strandfynd och lär oss vad det är vi hittar. Vi pratar om skräp som varje år flyter upp på våra stränder. Varifrån kommer det? Vilka blir konsekvenserna för djur och natur,
och vad kan vi göra åt det? Vi har med oss säckar och gör en insats för havsnaturen genom att samla in det skräp vi hittar. Samling på parkeringsplatsen vid DHR-gården, 5:e vik. Ingen föranmälan.

Studiefrämjandet Halland, Naturskyddsföreningen i Varberg och naturum Getterön

Frågor?

Kontakta Anna Beuerman, kommunikatör hamn- och gatuförvaltningen: anna.beuerman@varberg.se eller telefon 0721-579 810.

ikon

Nyheter