varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Var med och påverka framtidens fredsarbete!

4 maj 2015Kommunen

Är du mellan 13 och 25 och vill vara med och påverka hur framtidens fredsarbete ska se ut? Som en del av "Rosenfred - en hyllning" arrangeras det i sommar tre fredsläger - av och för unga.

Sommarens stora händelse i Varberg är Rosenfred - en hyllning 25-27 juni, som uppmärksammar 100-årsdagen av fredskongressen 1915 genom gatuteater, musik, workshops, skapandet av tio nya resolutioner för hållbar fred och mycket mer. För dig som är ung finns det också chans att engagera dig i fredsarbete på ett mycket konkret sätt, genom att anmäla dig till ett av tre läger i Varberg i sommar:


Vår skyldighet - ett lajv om fredsmötet i Varberg 1915 (25-26 juni)

Under 25-26 juni arrangeras ett lajv där deltagarna återskapar fredskongressen, lever sig in i den historiska händelsen och på så sätt sätter sitt eget avtryck på historien. Lajv, eller levande rollspel, är ofta beskrivet som en typ av improviserad teater utan publik. Det är ett sätt att utforska och berätta en historia från insidan.Vill du vara med?

Läs mer och anmäl dig till Vår skyldighet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Fredsläger (22-28 juni)

På fredslägret möts unga från civilsamhället i Sverige och Colombia och tar del av workshops inom fred, ickevåld, antirasism, normer och makt, nedrustning och säkerhet. Lägerdeltagarna arbetar tillsammans med att ta fram tio resolutioner för framtidens fredsarbete som kommer att presenteras under det avslutande Samtalet fredag 26 juni. Lägret är för unga mellan 15 och 25 år och arrangeras av Svenska Freds och PeaceWorks.


Theatre and mask Camp - "Se Genus med Argus" (23-27 juni)

Do you want to grasp the basics in theatre mask and drama, and at the same time take part in an international camp with director Mariana Araoz and Teater Halland? Your age: 13-25 years old. No drama skills needed. Workshops will be held mainly in English.

ikon

Nyheter