varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-08-16

Västerport har blivit med lokal

Nu har Projekt Västerport en egen lokal! I oktober flyttar vi in på Otto Torells gata 22. Redan till helgen kan den som vill besöka lokalen då Sommarakademin bjuder in till ett avslutande Öppet hus.

Fotomontage på hur skylt med texten VÄSTERPORT kan se ut

Ungefär så här kommer det snart se ut på taket.

Lokalen ligger i hamnen, i den låga byggnaden på piren som kallas ”Hoken”. Ingången är på västra sidan – den som vetter mot hamnbassängen. Idag sitter en skylt på snedtaket ovanför dörren med texten ”Samship”, men snart ska den bytas ut mot en där det står ”Västerport”.

Utställning och kaffe

Vad ska då hända här?
Jo, i oktober ska planprogrammet för Västerport ut på samråd och lokalen i hamnen blir en av utställningsplatserna. Där kommer man kunna se bilder på förslaget, läsa hela planprogramshandlingen, få svar på eventuella frågor och ta en kopp kaffe (eller bara ta en kopp kaffe för den delen). Inifrån har man en strålande utsikt österut utsikt över området som ska förvandlas till Varbergs nya stadsdel.

Möjlighet att tycka till

Lokalen kommer att vara öppen och bemannad under vissa tider.
-Under samrådstiden kan alla som vill tycka till om planprogrammet, så vi hoppas verkligen att många människor hittar hit, säger planeringsarkitekt Annika Eklöv.
Samrådstiden varar i åtta veckor. Därefter ska lokalen så småningom ska bli en informations- och utställningslokal om Västerport.
-Blir det som vi tänkt så kommer utställningslokalen bli en ny mötesplats, där vi som arbetar med projektet kan fortsätta att samtala med och lyssna in kommuninvånarna, säger Annika Eklöv.

Öppet hus hos Sommarakademin

Men redan till helgen kan den som vill tjuvtitta på lokalen.
På fredag och lördag bjuder nämligen Sommarakademin in till ett avslutande öppet hus på Otto Torells gata 22. Sommarakademins deltagare är svenska och internationella studenter, lärare och yrkesverksamma inom konst, arkeologi, kulturarv och stadsplanering. Under två intensiva veckor har de haft sin bas på Campus.

"Varbergskänslan"

Temat för avslutningshelgen blir en konceptuell karta över platser i Varberg som på olika sätt symboliserar ”The Varberg-feeling” – ”Varbergskänslan”, något som många kommuninvånare tycker är viktigt att få fram och bevara när staden växer. Bland annat kommer Annika Eklöv och Västerports projektledare Claes Premmert att delta i ett öppet samtal om olika platsers betydelse i Varberg.

Vill ni veta mer om Sommarakdemin så kan ni läsa här!

ikon

Nyheter