varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-11-21

236 teaterstolar söker sponsorer

Hösten 2017 renoverar vi anrika Varbergs teater. Ambitionen är att återställa teatern till originalskick. I samband med detta byter vi ut samtliga 236 teaterstolar. Nu söker vi sponsorer till de nya stolarna. Gåvogivarna kommer bland annat att hedras på en skylt i teaterfoajén.

Varbergs teater är av en Varbergs viktigaste kulturinstutioner med anor från 1895. En pärla av den tidstypiska nationalteatern. Här sker årligen hundratals arrangemang som lockar en stor och intresserad publik till bland annat konserter, teaterföreställningar, föreläsningar och konferenser.

Hösten 2017 får salongen en rejäl uppfräschning. Vi byter bland annat ut golven och målar om alla väggar. Konservatorer förbättrar de målningar som finns i tak, på balkongsidor och ridå. Allt för att teatern ska komma så nära sitt ursprungsskick som möjligt.

I samband med renoveringen byter vi också ut de gamla teaterstolarna. Nu ger vi företag, föreningar och privatpersoner chans att främja Varbergs teater och uppmärksamma dess kulturhistoriska värde genom att sponsra stolarna.

Samtliga sponsorer kommer att hedras på en skylt i teaterfoajén. De blir dessutom inbjudna till en förhandsvisning av salongen innan nyinvigningen i mars 2018. Sponsorerna kommer även att bjudas in till ytterligare ett kulturarrangemang under 2018.