Sök

2021-09-03

4 september öppnar badet på Pingvinen – Varbergs is- och simarena

Nu är det klart! Lördag den 4 september slår vi äntligen upp portarna till Pingvinen, Varbergs is- och simarena. Välkommen att ta ett premiärdopp på det nya badet!

En man och två tonåringar åker rutschkana.

Pingvinen – Varbergs nya is- och simarena ligger på Håstens fritidsområde. Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak.

Anläggningen är kommunens största investering hittills och är byggd för att möta framtidens behov i ett Varberg som växer.

- När vi blir fler i kommunen ökar också behovet av anläggningar för motion, hälsa och lek, Pingvinen blir ett nav för allt detta. Det här är ett välkommet tillskott för varbergare i alla åldrar, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

Film om Pingvinen

I samband med att badet testkördes passade vi på att spela in en liten film om Pingvinen. Filmen finns också i en syntolkad version.

Film om Pingvinen - Youtube Länk till annan webbplats.

Något för alla

I det nya badet finns en 50-metersbassäng med läktare, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor. I det utbyggda gymmet finns plats för både gruppträning och enskild träning. Det nya caféet kan besökas både ifrån entréhallen och från inne från badet. Varbergs ishall har byggts ihop med badet och är nu en del av Pingvinen.

- Pingvinen skapar helt nya förutsättningar för föreningslivet, både när det gäller tävlings- och träningsverksamhet. Genom anläggningen kommer vi också att kunna bidra till förbättrad folkhälsa och ökad simkunnighet, säger Lena Språng (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Medley firar med prova på-veckor

Pingvinen kommer, precis som kommunens övriga badanläggningar, att drivas av Medley AB på uppdrag av Varbergs kommun. Med anledning av pandemin blir det ingen traditionell invigning. För att undvika trängsel firar Medley istället öppnandet med två prova på-veckor då besökarna kan testa delar av Medleys utbud kostnadsfritt. Det blir också aktiviteter och happenings för de yngre besökarna. Under denna period betalar besökarna enbart entré till badet.

Pingvinen öppnar lördag 4 september klockan 12.00. Under premiärdagen är anläggningen öppen till klockan 16.00. Därefter badet på Pingvinen ordinarie öppettider. Läs mer om aktiviteter, erbjudanden, öppettider och priser på medley.se/pingvinen Länk till annan webbplats..

Mer information om anläggningens olika delar finns under Uppleva & Göra.

Anläggningen är byggd av Varbergs Fastighets AB tillsammans med NCC på uppdrag av Varbergs kommun.

ikon

Nyheter