Sök

2022-05-06

 650 åttondeklassare testar framtida jobb

Under onsdagen genomfördes MOA-mässan på arena Varberg där 650 åttondeklassare i de kommunala skolorna hade möjlighet att träffa 130 yrkesföreträdare i drygt 50 olika branscher.

Prova på skylt på bilmotor

MOA-mässan, som arrangeras av förskole- och grundskoleförvaltningen inom Varbergs kommun, är en av flera beståndsdelar inom modern arbetslivsorientering, MOA.

Mässan är en viktig mötesplats mellan skola och arbetsliv där eleverna får testa olika arbetsuppgifter för att stärka sin valkompetens, öka motivationen för lärande och sätta mål och drömmar för framtida studier och yrkesval.

Citat ”Det skapar en unik möjlighet att nå ut till eleverna innan de ska göra sitt gymnasieval och berätta om vår bransch och vilka olika möjligheter vi har att erbjuda”

Prova på! över hela mässan

Över hela mässan får eleverna uppmaningen att de ska prova, göra, känna och lösa olika yrkessituationer. Vad sägs om att få skruva isär och ihop en bilmotor, dra ut en tand, klä på sig en full räddningstjänstutrusning, förlösa ett barn, bädda på tid, skapa en attraktiv butikshylla, servitörsslalom samt mycket, mycket mer.

Yrkesföreträdare från kommun, region och företag lyfte direkt efter mässan fram den väldigt positiva stämningen med väldigt nyfikna och intresserade elever där flera också passade på att knyta kontakter för framtida praktikmöjligheter.

Läs mer https://varberg.se/pedagogvarberg Länk till annan webbplats.

https://www.facebook.com/pedagogvarberg Länk till annan webbplats.

https://www.instagram.com/skolaarbetslivvarberg/ Länk till annan webbplats.

kontrollrum industri

Flera industri och verkstadsföretag visade upp delar av sin miljö.

Förlösning av docka

Region Halland erbjöd bland annat prova på att förlösa en docka

fötter på uppmärkt golv

Kan man se på en person vad den har för arbete?

ikon

Nyheter