Sök

2022-06-13

Åkturen återvänder – utforska Åkulla med buss i sommar

Åkturen, den populära busslinjen mellan Varberg och Åkulla bokskogar är tillbaka. Från och med den 13 juni kan du utforska de olika besöksmålen och naturreservaten runt Åkulla med buss.

En buss kör genom bokskogen

Åkturen gör att du på ett enkelt och hållbart sätt når Åkullas populära besöksmål med kollektivtrafik. Världsarvet Grimeton Radiostation, Ästad Vingård, Öströö Fårfarm, Åkulla Outdoor Resort, Strömma Farmlodge är några av stoppen på vägen.

Åkturen passar också dig som vill komma ut och njuta av bokskogen som bjuder både på tuff hike och enkla vandringsleder för hela familjen. Extra smidigt för vandrare som vill kombinera olika vandringsslingor i Åkulla bokskogar utan att behöva återvända till utgångspunkten.

Hållplatser och tider

Busslinjen Åkturen går 13 juni - 14 augusti med fyra dagliga avgångar från Varbergs bussterminal (hållplats E). Det finns gott om intressanta platser att utforska längs linjen och man kan hoppa av vid alla busshållplatser längs vägen. Biljetten som gäller i 24 timmar köper man via Hallandstrafiken på samma sätt som reguljär kollektivtrafik.

Läs mer om avgångar, besöksmål och biljetter på visitvarberg.se.

Om Åkturen - Visit Varberg Länk till annan webbplats.