varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-01-02

Alla kommunala verksamheter öppnar på fredag

Den trasiga vattenledningen är nu reparerad. Från och med fredag den 3 januari klockan 05.00 kan dricksvattnet i Varberg användas utan återhållsamhet. Just nu pågår arbetet med att återfylla vattenreservoarerna. VIVAB vädjar därför om fortsatt sparsamhet med vattnet resten av torsdagsdygnet.

 På fredag öppnar också den kommunala verksamhet som tillfälligt hållits stängd. Det innebär att förskolor, fritidshem, fritidsanläggningar, bibliotek och Kulturhuset Komedianten bedriver verksamhet som vanligt under fredagen.

Tack vare att företag och kommuninvånare hjälpts åt att spara på vattnet har vattenledningarna inte blivit trycklösa. Det gör att vattenkvaliteten är fullgod och inte behöver kokas före användning.

Vattentankarna som levererats till vårdverksamheter och äldreboenden samt till de tre hämtställena för allmänheten kommer hämtas hem under fredagen.

Det kommunala vattenbolaget VIVAB arbetar nu med att återfylla vattenreservoarerna. Därför vädjar VIVAB om fortsatt sparsamhet med vattnet fram till fredag morgon.