Sök

2021-01-28

Allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana ställs in

Varbergs kommun har beslutat att ställa in allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana tills vidare. Detta sedan man sett att det inte går att genomföra i enlighet med gällande föreskrifter och allmänna råd.

Den 15 januari öppnade kommunen upp Sjöaremossens isbana för både föreningsdriven träning och allmänhetens åkning. Detta sedan Folkhälsomyndigheten rekommenderat kommunerna att öppna upp för utomhusidrott så länge den kan genomföras på ett smittsäkert sätt.

Förra söndagen genomfördes allmänhetens åkning för första gången sedan stängningen. I samband med detta stod det klart att aktiviteten inte går att genomföra i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av covid-19.

Därför har Varbergs kommun i samråd med berörda föreningar beslutat att ställa in allmänhetens åkning framöver och enbart ha öppen Sjöaremossens isbana för föreningsdriven träning.

Länk till Varbergs kommuns samlade information med koppling till Länk till annan webbplats.coronaviruset covid-19. Länk till annan webbplats.