varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-09-01

Anta löputmaningen – spring Avloppet den 16 september!

Det är dags att inviga Norra kuststammen, den nya avloppsledning som VIVAB byggt längs norra kusten i Varberg. Detta firas med ett motionslopp för både individuella löpare och lag längs ledningens sträckning.

Längs norra kusten i Varberg, från Bua till Getterön, har VIVAB byggt en ny avloppsledning, Norra kuststammenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den nya ledningen möjliggör för Varberg att växa och projektet har haft ett stort fokus på miljö under hela byggtiden. Nu är det dags att inviga den nya ledningen och det gör VIVAB genom att bjuda in till Avloppet - ett motionslopp som går längs ledningens sträckning. Loppet arrangeras av VIVAB och entreprenören Styrud tillsammans med Varbergs GIF och Friskis & Svettis.

16 kilometer – individuellt eller i lag

Loppet är 16 kilometer långt och går längs Norra kuststammens sträckning med start i Limabacka. Sträckan är uppdelad i tre etapper och som deltagare kan du välja mellan att springa hela sträckan själv eller bilda ett lag om tre löpare.

Målet är på Naturum på Getterön. I målområdet kommer det bland annat att finnas möjlighet att få veta mer om projektet, ta sig något att äta och gå en guidad tur på reningsverket.

Spring för allas rätt till rent vatten

VIVAB skänker hela anmälningsavgiften till WaterAid och matchar summan med en lika stor gåva. WaterAid gör ett viktigt arbete med att förändra människors liv genom tillgång till rent vatten, bättre hygien och sanitet i världens fattigaste länder.

Visst antar du utmaningen? Läs mer och anmäl dig på www.vivab.info/avloppetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster