varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-08-28

Art Inside Out avslutas med fest

I år har konstinstutionen Art Inside Outs residens "Egenomsorg och arvet efter kurorten i Varberg" ägt rum i Varberg. 8 september avslutas residentet med en stor fest på Stadshotellet. Kvällen inleds med ljudinstallation och performancevandring från Kallbadhuset.

Residenskonstnärerna Crystal Z Campbell, Eleni Kamma och Henna-Riikka Halonen tar oss med på en helkväll med film, ljud och performance. Vi rör oss tillsammans i staden med nedslag på platser som Kallbadhuset och Spegelsalen på stadshotellet (fd Varbergs stadshus).

Läs mer om konstnärerna och residenset i AIO Journal. http://artinsideout.se/se/egenomsorg-och-arvet-efter-kurorten Länk till annan webbplats.

Tider


17:45
Välkommen och ljudinstallation på Kallbadhuset i Varberg.
18:30 Performancevandring genom staden till Stadshotellet.
19:00 Filmvisningar på Middelgrund (Stadshotellet)
19:45 Fest! Performance och rekonstruktion av den fest som Varbergs förening för kvinnans politiska rösträtt arrangerade för att uppmärksamma kampen för kvinnlig rösträtt år 1910.

Lättare förtäring serveras!
OSA senast 29/8 via länken nedan.
https://a.entergate.se/region_halland/aio8sept Länk till annan webbplats.

Presentationen är en del av GIBCA extended.

Om Art Inside Out


Art Inside Out är en nomadisk institution för konstnärliga residens i alla konstformer och genrer. Konstnärer bjuds in att verka tillsammans med institutioner, medborgare och lokala aktörer med Halland som spelplats. Genom att arbeta i processer som är öppna och inte på förhand bestämda uppstår nya sammanhang där konsten skapar utrymme för nya perspektiv.

Art Inside Out drivs av Region Halland tillsammans med Falkenbergs kommun, Halmstads kommun, Hylte kommun, Kungsbacka kommun, Laholms kommun och Varbergs kommun.