varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-05-27

Bockstensskolan nominerad i White Guide Junior

Bockstensskolan i Varberg är en av 10 skolor i Sverige som är nominerad i kategorin årets Pep-skola när White Guide Juniors tävling avgörs den 15 september.

Av de drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden som testats under året för att nomineras till årets tävling av White Guide Junior och senior står det klart att Bockstensskolan i Varberg är en av de 10 skolorna som blivit nominerade i kategorin Årets Pep-skola. I kategorin premieras skolor som arbetar aktivt med både fysisk aktivitet och att servera goda och näringsriktiga måltider.

Rektor Martin Enander är stolt över nomineringen och engagemanget på hela skolan.
- Vi är väldigt stolta över nomineringen och engagemanget som hela skolan har kring fysisk aktivitet. Vi har ett bra samarbete med köket där vi försöker skapa intresse kring maten med t.ex. ”Bondensdag”, gemensam grillning och gemensamt arbete för att minska matsvinnet. Tillsammans med köket erbjuder skolan frukost varje dag även till de elever som inte går på fritids, säger Martin Enander, rektor på Bockstensskolan.

Bedömer helheten och det goda arbetet

Juryn bedömer smak och näring men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorerna, kommunala satsningar, hållbarhet och flera andra faktorer som bidrar till en positiv måltidsupplevelse för eleverna.

Och när det gäller delen fysisk aktivitet råder ingen tvekan om att Bockstensskolan tänkt till lite extra.
- Vi arbetar mycket med rörelse på skolan och med pulshöjande aktivitet för barnen varje dag, mer idrott på schemat och rörelsepauser i klassrummen och på fritids. I skolans lärmiljöer finns bland annat studsmattor, bordscyklar och pilatesbollar som främjar rörelse, säger Jenny Wahlfridsson, rektor på Bockstensskolan.

White Guide Junior syftar till att lyfta fram det goda arbetet som görs ute på Sveriges förskolor och skolor. Helhetstänk och samarbete är något som premieras när förskolor och skolor nomineras.