varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-04-19

Borrning och gropar för tunneln

I slutet av april och under maj kommer Trafikverket att göra borrningar och provgropar för arkeologi inför byggandet av Varbergstunneln.

Plats för provborrning och borrning våren 2017

Nu startar förberedelserna för byggandet av Varbergstunneln. Under våren kommer två jobb att genomföras.

Borrningar under bangården

Mellan den 28 och 30 april borrar Trafikverket under bangården, så kallade sonderingsborrningar. Det görs för att upptäcka eventuella hinder för dragning av framtida vatten- och avloppsledningar. Arbetet pågår dygnet runt och visst buller kan förekomma. 

Provgropar för arkeologi

Med start i början av maj och cirka tre veckor framåt kommer Trafikverket att gräva tre stycken gropar längs med bangården. Provgroparna görs för att se om fornlämning finns bevarad där vi ska bygga.

Kartan visar var i centrum jobben kommer att genomföras.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Trafikverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du har frågor. Kundtjänst, öppet dygnet runt, nås på telefon 0771–921 921.