Sök

2023-10-23

Dags för Äppelveckan – en temavecka för barn och unga med funktionsnedsättningar

Under vecka 43, mellan den 23 och den 29 oktober, bjuder biblioteken i Varberg på en mängd olika aktiviteter på temat barn och unga med funktionsnedsättningar.

färgglada figurer i from av ett äpple, händer, hjärtan, ögon

I år anordnas bland annat föreläsning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, sagostund med teckenspråk, spöksång och spindeldans. Kulturhuset Komedianten kommer att få besök av teckenkören från Kulturskolan i Varberg som bjuder på sina favoritlåtar. Vid flera tillfällen har du dessutom möjlighet att få kunskap om appen Legimus – ett digitalt bibliotek med talböcker. Du lär dig hur appen fungerar och får praktiska tips för alla med läsnedsättning och anhöriga för att underlätta vardagen.

Äppelhyllan på biblioteken

På bibliotekens Äppelhylla finns böcker, film och spel för och om barn och ungdomar med olika varianter av funktionsnedsättningar. Här finns också en hylla för dig som anhörig eller närstående vuxen med böcker som kan inspirera, tipsa och stödja.

- Vi hoppas att många vuxna och barn har möjlighet att komma och ta del av aktiviteterna och utbudet i Varberg. Andra bibliotek runtom i Halland bjuder också in till flera intressanta programpunkter under veckan som kan vara värda att besöka, säger Malin Ringmann, bibliotekarie och ansvarig för Äppelveckan.

Hela programmet för Äppelveckan på biblioteket i Varbergs webbplats Länk till annan webbplats..

Program från andra bibliotek i Halland på webbplatsen för Region Halland. Länk till annan webbplats.