Sök

2021-03-04

Dansresidenset KOKO kommunkoreograf kommer till Varberg 2022

Under 2022 kommer dansen att få stort utrymme i Varberg. Då genomförs nämligen dansresidenset KOKO kommunkoreograf i kommunen. Nu söker vi efter danskonstnärer som är intresserade av uppdraget att vara kommunkoreograf under ett år.

Person dansar på en gata.

KOKO kommunkoreograf är ett nationellt projekt med utvecklingsmedel från Kulturrådet. Under 2022 kommer residenset till Varberg genom att samarbete mellan Region Halland och Varbergs kommun.

- Det kändes väldigt positivt att Region Halland frågade ville samarbeta kring KOKO. Här finns ett rikt dansliv med en stor ideell sektor av dansföreningar, dancecrews och studieförbund. Tillsammans med dem kommer vi att kunna göra något riktigt bra för kommuninvånarna, säger Sonny Enell som är producent på kulturenheten och projektledare för KOKO Kommunkoreograf i Varberg.

Residensets mål är att Varbergs invånare ska få möta dans på nya sätt och på nya platser. Just nu utvecklar Varbergs Kommun och Region Halland tillsammans formerna för KOKO i Halland 2022.

Danskonstnärer kan anmäla intresse

Nu söker Varbergs kommun efter en enskild eller grupp danskonstnärer som är intresserad av uppdraget som kommunkoreograf. KOKO vänder sig till danskonstnärer som vill utveckla sitt konstnärskap och som har erfarenhet av att arbeta med och skapa dans för olika målgrupper.
Danskonstnärer kan anmäla intresse för uppdraget till och med 7 april.

KOKO i andra städer

Västra Götaland har tidigare haft flera residensperioder inom KOKO kommunkoreograf. Under 2018 arbetade dansgruppen Embla Dans & Teater i Mölndals kommun, under 2020 arbetade Big Wind i Härryda Kommun. Under 2021 är det Tjörns tur och inom kort ansluter även Helsingborg kommun i Skåne.

Projektet finansieras med medel från kulturrådet, Region Halland och Varbergs kommun.

ikon

Nyheter