Sök

2022-09-14

Dansvandring kombinerar kultur och natur

Häng med på en dansvandring i Åkulla bokskogar den 25 september! Vår kommunkoreograf tolkar sägner och myter med dans och musik, tillsammans med dansare från Varberg och övriga Halland.

Dansvandringen är ett delprojekt i KOKO kommunkoreograf 2022 som kallas "Dansbygden". Vandringen är en kombinerad kultur- och naturupplevelse där kommunkoreografen Gustaf Jönsson, tillsammans med dansare med olika erfarenheter och bakgrund, i olika åldrar och från olika delar av Halland, bjuder in till en dansvandring i Åkulla bokskogar den 25 september.

- Jag inspirerades till att skapa en dansvandring under pandemin, det märktes tydligt att friluftslivet fick ett uppsving, samtidigt som kulturen blev av med sina möjligheter att bedriva verksamhet, berättar kommunkoreograf Gustaf Jönsson.

Två vandringar som blandar äldre myter med modern dans

Vandringen startar vid två tillfällen den 25 september; kl. 14.00 och 17.00. Publiken kommer i cirka 1,5 timme att vandra kring Slottsstigen (nära Öströö fårfarm, del av Åkulla bokskogar) i en dansvandring som "dyker ner i den halländska myllan och blandar modern dans med Horgalåten och myter från förr”.

Antal biljetter är begränsat, först till kvarn gäller.


ikon

Nyheter