Sök

2022-02-21

Desinformations-kampanj angriper svensk socialtjänst

Det pågår en desinformationskampanj i Sverige som anklagar svensk socialtjänst för övergrepp mot muslimer och deras barn. Konton kopplade till våldsbejakande islamistiska organisationer sprider falsk information om myndigheter och socialtjänst i flera svenska kommuner, detta enligt Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF, som följt kampanjen.

Syftet med desinformationskampanjen ska vara att öka splittringen i samhället och uppmuntra till radikalisering.

På socialstyrelsens webbplats kan du lära dig mer om socialtjänstens verksamhet:
Information om svensk socialtjänst på flera språk (socialstyrelsen.se)

Falska påståenden undergräver förtroendet

Som många medier rapporterat den senaste tiden handlar budskapet i desinformationskampanjen om att socialtjänsten med hjälp av lagen om vård av unga (LVU) "kidnappar" barn till muslimer för att sekularisera dem. De osanna påståendena undergräver förtroendet för socialtjänsten och i förlängningen förtroendet för offentlig sektor. Risken är att föräldrar som är i behov av att få bra hjälp och stöd av socialtjänstens insatser inte tar kontakt med kommunen.

Socialförvaltningen i Varberg arbetar genomgående för att öka förtroendet för våra verksamheter genom att ha ett gott bemötande, vara professionella och transparenta.
Här kan du läsa mer om våra arbetssätt och stöd och hjälp till barn och unga i Varberg: Barn, ungdom och familj | Varbergs kommun Länk till annan webbplats.

ikon

Nyheter