Sök

2021-04-13

Digital föreläsning torsdag 22 april: Lär dig bli en smart bilköpare

Köpa ny bil? Begagnad? Hyra eller privatleasa? Oavsett vad du väljer kan vi lära dig att bli en smart konsument och har även tips och råd för dig som vill ha ett så miljömässigt hållbart transportmedel som möjligt.

Vägen till ett bra bilköp kräver att man vet vad som gäller. Vi pratar övergripande om skillnaden på köp av nya och begagnade bilar. Vad händer om det är fel på bilen du köper? Vilka rättigheter har du som konsument? Måste man köpa en bil eller finns det alternativ? Vi kikar på vad som gäller vid privatleasing och hyra av bil. Vad händer om olyckan är framme? Vad behöver du för skydd i form av försäkringar?

Hållbart bilköp

Hur gör man rätt, om man vill ha ett mer hållbart transportmedel? Hur tänker man med bränsle, tekniska lösningar eller ska man välja bort bilen helt? Vad gäller för bilens däck? Bilismen är en stor källa till utsläpp som är skadliga både för hälsa och miljö. Hur ska man tänka som konsument för att göra ett hållbart bilköp?

Välkommen till vår digitala föreläsning där vi ger tips och råd. Du kan antingen följa föreläsningen i din dator eller lyssna via telefon. Föreläsningen är kostnadsfri.

Datum: Torsdag 22 april

Tid: Klockan 18 (incheckning start klockan 17.30).

Anmäl dig senast 21 april: Till formuläret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Samma dag som föreläsningen skickar vi dig en länk till teamsmötet eller så får du ett telefonnummer som du kan ringa om du bara vill lyssna på föreläsningen.
Föreläsningen är kostnadsfri.

Den digitala föreläsningen arrangeras tillsammans med Konsumentrådgivningen och Energi- och klimatrådgivarna i Kungsbacka, Lerum, Hylte och Varberg.

Föreläsare:

  • Eva Norrand Andersen, Konsumentrådgivningen i Kungsbacka, Varberg och Lerum
  • Peter Rosengren, Energi- och klimatrådgivare i Lerum
  • Ali Zeraatkar, Energi- och klimatrådgivare i Kungsbacka
  • Susanne Boglert, Energi- och klimatrådgivare i Varberg och Hylte
ikon

Nyheter