varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-11-19

Efterlängtad byggnad invigdes på Sjöaremossen

Söndagen den 17 november hade Sunvära SK:s damer hemmapremiär på Sjöaremossen. I samband med detta invigdes den efterlängtade omklädningsbyggnden som stod klar lagom till bandysäsongen startade. Det var också på dagen exakt 40 år sedan den första matchen spelades på Sjöar'n.

Lena språng står på byggnadens altan och håller tal.

Foto: Sunvära SK

Dryga hundratalet besökare trotsade det grå novembervädret, visade sitt stöd för hemmalaget och bidrog till den goda stämningen. Det bjöds på korv med bröd, kaffe och dryck.

Lena Språng, ordförande kultur- och fritidsnämnden, höll invigningstal. Hon tog på sig Sunväras klubbtröja och förklarade byggnaden invigd.

- Både Sunvära och Frillesås har en stor ungdomsverksamhet, detta är roligt och viktigt att uppmärksamma. Jag vill rikta ett stort tack till de många eldsjälar som finns inom föreningarna, som driver frågor och som utvecklar föreningslivet, utan er hade detta inte blivit verklighet, sa Lena i sitt invigningstal.

Sunvära mötte Västerstrands AIK, en match som slutade 10-1 till hemmalaget. I pausen var det många besökare som tittade närmare på lokalern som bland annat rymmer omklädningsrum, domarrum och värmestuga med kiosk. De nya lokalerna är rymliga, ljusa, lättstädade och tillgänglighetsanpassade. En omklädningsbyggnad som ska möta föreningarnas tränings- och tävlingsbehov både nu och i framtiden.

Sjöaremossen är hemmaplan för både Sunvära SK och kungsbackaföreningen Frillesås BK och är även öppen för allmänheten när den inte används av föreningarna.

Nedan kan du se bilder från invigningen. Foto: Varbergs fastighets AB


Omklädningsbyggnaden är byggd av Varbergs fastighets AB på uppdrag av Varbergs kommun.