varningsikon

2024-02-26

Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Tisdagen den 27 februari kan det stundtals vara svårt att nå varberg.se och våra andra webbplatser på grund av att vi lanserar en ny version av vår webbplats. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta orsakar.

Läs mer om Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Sök

2022-12-09

Elever återvinner plast till vackert konstverk

Bubblande cider, clementiner och pepparkakor fanns på plats när eleverna på Rolfstorps skola minglade och invigde sitt nya konstverk ”Bin”, som nu lyser upp två väggar i skolan.

Foto av buffé med cider, pepparkakor och clementiner på Rolfstorps skola

Elever från förskoleklass till årskurs 3 samt eleverna i årskurs 8 har under hösten deltagit i projektet ”Konst på landsbygd” tillsammans med konstnären Daniel Diamant. Eleverna har samlat in plastförpackningar, som sedan smälts ner till konstverket.

Daniels idéskisser byggde på ljuslådor i hexagonform med plattor av återvunnen, pressad plast. Med ljus monterat bakom lådorna har konstverket blivit vackra ljuslådor med fantasifulla mönster.

- Vi i nämnden har avsatt pengar till projektet Konst på landsbygd. Vi tycker det är jättebra med hållbarhetstänket i detta projekt, att eleverna själva samlat in plast, sa Lena Språng, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Foto av elever på Rolfstorps skola tillsammans med Lena Språng, Bodil Hedlund och Daniel Diamant.

Lena Språng och konstsamordnare Bodil Hedberg tillsammans med eleverna Märta Solegård, Maja Svenningsson, Vilgot Olsson, John Karleyel, André Burström och konstnär Daniel Diamant.

Konstnären Daniel Diamant var dagen till ära iklädd en tjusig frackjacka.

- Det har varit kul att arbeta med er! Även om min telefon ringt lite då och då. Vi har varit ute på skolgården och vi har hjälpts åt att pressa plasten.

Daniel har döpt konstverket till ”Bin” eftersom formen påminner om binas vaxkakor. Som tack fick Daniel passade nog en present i form av närproducerad honung från Rolfstorp att ta med sig hem till Katrineholm.

Foto av konstnären Daniel Diamant

Konstnär Daniel Diamant vid invigningen.

Även Lindbergs skola har medverkat i projektet och haft invigning av sitt konstverk.

Foto av ljuslådor gjorda av pressad återvunnen plast