Sök

2021-01-29

Ett lite annorlunda sportlov

Snart är det vecka 8 och dags för sportlov. I år blir det lite annorlunda med anledning av pandemin. Men om din förening tänkt arrangera något för sportlovslediga barn kan ni som vanligt anmäla den till Varbergs kommuns lovprogram.

Ett par vita skridskor på is sedda uppifrån, samt texten Ett lite annorlunda sportlov 2021

I förra veckan gav regeringen och Folkhälsomyndigheten beskedet att idrotts-, kultur-, och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare kan återupptas både inomhus och utomhus om de kan genomföras enligt gällande rekommendationer och råd. Därför har Varbergs kommun öppnat upp idrottsanläggningarna för barn- och ungdomsträning enligt rekommendationen. Sedan tidigare har regeringen även meddelat att träning utomhus är ok för alla åldrar.

Marknadsföringen av lovprogrammet kan komma att anpassas

För att kunna ge en bra överblick över sportlovets aktiviteter sammanställer Varbergs kommun varje år ett digitalt program, och vi planerar för att göra det även i år. Men med anledning av det osäkra läget vet vi inte om marknadsföringen av lovprogrammet kommer att kunna bli som vanligt. Vi kommer att göra en avvägning under vecka 7. Klart är att allt kommer att ligga på www.varberg.se/lov.

Respektive arrangör anpassar aktiviteten till föreskrifter och allmänna råd

Viktigt att komma ihåg är att respektive arrangör ansvarar för att aktiviteterna följer pandemilagen och de föreskrifter som är kopplade till den. För information om vad som gäller hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

Vill ni vara med i lovprogrammet?

Du lägger in din förenings lovaktivitet i vårt webformulär senast söndag 7 februari för att den ska komma med i lovprogrammet. Du hittar formuläret genom att gå in på www.varberg.se/lov och klicka dig vidare. Om er aktivitet läggs in efter deadline den 7 februari kan vi inte garantera plats i alla program och marknadsföringsinsatser, men programmet på varberg.se fylls på löpande.

Mer information och frågor

Om ni behöver mer information eller frågor kan ni kontakta Varberg direkt:

Telefon: 0340-880 00
E-post: varbergdirekt@varberg.se