Sök

2020-09-04

Få en glimt av Pingvinen - ett år kvar

Nu är det ganska precis ett år kvar innan den nya is- och simarenen Pingvinen, på Håstens fritidsområde ska stå klar. Nu pågår arbete med bland annat plattsättning, häng med in och se hur byggarbetsplatsen ser ut just nu.

Två byggarbetere arbetar med att sätta plattor på botten av bassängen.  I bakgrunden syns en tredje arbetare.

Foto: Varbergs Fastighets AB

Det gedigna arbetet med att sätta upp en halv miljon kakel- och klinkerplattor är i full gång inne på Pingvinen. Varje platta sätts dit för hand, ett noggrant hantverk, som kommer pågå till våren 2021.

- Alla bassänger är påbörjade och arbetet ska vara klart i mars 2021 då vi börjar fylla på med vatten, berättar Jenni Wennerström, byggprojektledare.

När bassängerna är fyllda med vatten tar det ytterligare ett antal månader att göra anläggningen redo att ta emot de första badsugna besökarna. Bland annat ska vattenreningen kalibreras och anläggningens entré- och kassasystem installeras. Anläggningen beräknas vara badklar i september 2021.

Häng med in på bygget

Nyfiken på hur det ser ut på anläggningen just nu? I filmen nedan får du följa med in på byggarbetsplatsen.

Film: Varbergs Fastighets AB Illustration: Liljewall

Arbete pågår enligt plan

Förutom plattsättning så är det mycket installationsarbeten av ventilation, el, VS och vattenrening som pågår. Senare i höst ska rutschkanorna monteras, de som går på utsidan av byggnaden.

- Ja, nu är det full aktivitet där inne. Vi har bra fart från alla håll och känner oss trygga med tidplanen, säger Jenni.

Är du nyfiken på hur det blir i Pingvinen när det är klart? Kika på illustrationsfilmen som beskriver anläggningens olika delar.