varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-01-04

Fotbollscup med inkludering som mål

En rullande boll kommer att vara i blickfånget under lördagens fotbollscup i Breareds idrottshall. Men för initiativtagarna som är ensamkommande ungdomar är det framför allt att umgås och knyta nya vänskapsband som står i fokus.

Turneringen är öppen för både nyanlända och svenska ungdomar inom Varbergs kommun, och alla som vill är välkomna dit för att heja på och delta i festen efteråt.

-Idén till en turnering och fest kommer från de ensamkommande ungdomarna själva. De ville få chansen att spela fotboll med svenska ungdomar och få möjlighet att skaffa nya relationer för att eventuellt kunna spela i ett svenskt lag i framtiden, säger Marcel Tshikuta Mulombo, fritidsledare på kultur- och fritidsförvaltningens ungdomsavdelning.

Evenemanget genomförs med hjälp av Centralen, Varbergs kommuns mötesplats för ungdomar mellan 15 och 25 år, och sponsring från företag. Fotbollscupen startar lördagen den 6 januari kl. 9:30-15:00, festen börjar direkt efteråt och håller på till kl. 17:30, även den är i Breareds idrottshall.

- Just nu är det elva lag anmälda men vi tror att det kommer att bli totalt sexton lag som deltar i turneringen, säger Marcel Tshikuta Mulombo.

Under festen varvas musik av gitarristen och varbergsbon Douglas Möller med afgansk mat och uppvisning av afgansk dans samt tal av bland andra Harald Lagerstedt (C) och två ensamkommande ungdomar.