varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-10-25

Gör något kul på höstlovet!

Nu är årets höstlovsprogram här, och det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs till exempel om mörkervandring på Varbergs fästning, sjöjungfrusim i Veddige simhall, Magikaos på Stadsbiblioteket eller att prova på boxning? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets höstlov.

Höstlöv mot en blå bakgrund, med texten Höstlov 2019

Höstlovet smygstartar redan helgen vecka 43 med bland annat höstlovslördag på Världsarvet Grimeton och familjevisning av Bockstensmannen på Hallands kulturhistoriska museum.

Golf, manga och spindlar

Lovet sträcker sig sedan till söndag den 3 november. Programmet är brett och innehåller både natur, fritids- och kulturaktiviteter för alla åldrar. Det går exempelvis att prova på golf på Blixtorps golfbana, gå på spindelguidning på Naturum Getterön, teckna manga på Träslövsläge bibliotek eller vara med på daglägret Innebandyveckan. En stor del av aktiviteterna är gratis, en del kräver föranmälan.

I år blir det inget Halloweendisco i Spööökitetsparken, men det finns ändå en del läskigheter att ta del av. Vad sägs om vandring bland skogsväsen i Stättaredsskogen eller Mörkervandring på Varbergs fästning.

Varje år sammanställer Varbergs kommun lovprogrammet och arrangörerna är såväl kommunen själv som kulturinstitutioner, föreningar med flera.

Se hela programmet på varberg.se/lovlänk till annan webbplats

Observera att fler aktiviteter kan tillkomma.