Sök

2023-11-14

Hallands bästa seniorrestaurang finns i Varberg

Seniorrestaurangen Go Middag Södertull har utsetts till ”Hallands bästa seniorrestaurang”. Priset delades ut på tisdagen av landshövding Brittis Benzler.

En stor smörgåstårta.

I Varbergs kommun finns fem seniorrestauranger. Tisdagen den 14 november utsågs en av dem till ”Hallands bästa seniorrestaurang”. Det är tredje gången en av kommunens seniorrestauranger får det här priset och i år var det Go Middag Södertull som var vinnaren!

Populär restaurang

Södertull är en populär restaurang, som ligger nästan mitt i Varbergs centrum. Där serveras oftast klassisk husmanskost med matlagning från grunden. Varje dag finns två maträtter att välja mellan samt dessert.

Många av gästerna är återkommande, en del äter på restaurangen mer eller mindre alla årets dagar. Dagar då det är omtyckta maträtter kommer närmare 180 gäster för att äta lunch. Kanske är du en av dem som brukar gå dit?

Engagerade kockar

Varje år delar Hallands Matakademi ut priser till årets bästa skolrestaurang, årets bästa seniorrestaurang och årets unga kock för att lyfta fram den halländska matkulturen.

Med årets utmärkelse har Varbergs kommun fått pris sex gånger. Tre gånger för årets bästa skolrestauranger (Påskbergsskolan 2017, Ankarskolan 2018 och Lindbergs skola 2020) och två gånger tidigare för bästa seniorrestaurang (Östergården 2015 och Ekekullen 2021). Nu var det dags igen och motiveringen till vinsten var:

”På Södertulls restaurang Go middag har man lyckats skapa en populär restaurang med god service, trevligt bemötande och med omtanke om de äldre så att alla känner sig sedda. Här lagas god mat från grunden av glada engagerade kockar som älskar att laga mat.”

Prisceremonin ägde rum på Halmstad Slott och det var landshövding Brittis Benzler som delade ut priset till måltidspersonalen på Södertull.

 

Hallands Matakademi har delat ut 2023-års ärofyllda priser Länk till annan webbplats.

Seniorrestauranger i Varbergs kommun