Sök

2021-11-09

Hallands bästa seniorrestaurang finns i Varberg

För andra gången utses en seniorrestaurang i Varberg till ”Hallands bästa seniorrestaurang”. Det är Ekekullen i Rolfstorp som prisas av Hallands Matakademi.

Varje år delar Hallands Matakademi ut priser till årets unga kock, årets skolrestaurang, årets bästa seniorrestaurang samt årets hedersdiplom för att lyfta fram den halländska matkulturen.

Med årets utmärkelse har Varbergs kommun fått pris fem gånger. Tre gånger för årets bästa skolrestauranger (Påskbergsskolan 2017, Ankarskolan 2018 och Lindbergs skola 2020) och en gång tidigare för bästa seniorrestaurang (Östergården 2015). Nu var det dags igen.

Bäst i Halland 2021

Det är Ekekullens seniorrestaurang i Rolfstorp som är vinnaren 2021. Tisdagen den 2 november fick måltidspersonalen ta emot priset av landshövding Brittis Benzler under en ceremoni med middag på Halmstad Slott.

Så här lyder motiveringen:

I Ekekullens kök brinner man för att servera riktigt god vällagad mat med mottot ”Det ska vara gott att bli äldre”. Med stort yrkeskunnande, kreativitet och viljan att lyfta kvaliteten på seniormåltiderna har man lyckats skapa måltider i matglädjens tecken.

Fyra kvinnor som håller i en stor check.

Personalen på Ekekullen skapa måltider i matglädjens tecken. Nu har Rebecka Alfredsson, Maj Carlsson, Katrin Johansson och Eva-Karin Johansson fått pris. Saknas på bilden: Lena-Vivi Karlsson och Birgitta Andersson.

 

Under pandemin serverar seniorrestaurangen endast mat till de boende och är inte öppen för allmänheten.

ikon

Nyheter