Sök

2020-11-03

Hallands bästa skolrestaurang finns i Varberg

Då var det dags igen! En av kommunens skolrestauranger har utsetts till Hallands bästa skolrestaurang av Hallands MatAkademi. Det är tredje gången priset hamnar i Varberg och i år gick det till Lindbergs skola.

Skolrestaurangen på Lindbergs skola finns i en gammal lada.

White Guide Junior tyckte det var den coolaste skolrestaurang de besökt. Magasinet Måltid räknar den som en av de fyra offentliga restaurangerna i Sverige som har den vassaste arkitekturen.

Nu har Hallands MatAkademi utsett skolrestaurangen på Lindbergs skola till Hallands bästa skolrestaurang 2020. Priset delades ut den 3 november på Halmstad Slott.

God mat i mysig miljö

På Lindbergs skola äter eleverna sin mat i en gammal lada med stenväggar och högt i tak. Så sent som på 1970-talet var gården i full drift och det bodde grisar och kor i ladugården. Nu serveras där mat som lagas från grunden och så långt det är möjligt med mycket smak och kärlek.

Eleverna har alltid minst två maträtter att välja mellan, varav en är vegetarisk. Många dagar finns även en soppa att smaka på. På soppdagarna bakar måltidspersonalen oftast eget bröd, som då serveras med egengjort kryddsmör. Nu testas också små proteinrika desserter för att öka intaget.

Nu premieras den kreativa måltidspersonalen för sitt arbete genom att deras arbetsplats är Hallands bästa skolrestaurang!

Tredje gången gillt

Hallands MatAkademi arbetar för att lyfta fram den halländska matkulturen. Sedan 2009 har de delat ut pris för att belöna goda exempel, som kan utvecklas vidare och generera goda förutsättningar i Halland för den halländska matkulturen.

Det är inte första gången som Varbergs kommun fått priset som ”Hallands bästa skolrestaurang”.

2017 – Påskbergsskolan
2018 - Ankarskolan
2020 – Lindbergs skola

Nu hoppas vi på fler priser framöver!