Sök

2022-09-12

Halland Tech Week 2022

Årets Halland Tech Week går av stapeln 11-14 oktober. Precis som föregående år bjuder veckan på spännande aktiviteter för regionens innovations- och konkurrenskraft. I år arrangeras veckan med fyra teman under fyra dagar i fyra städer.

Foto: Natalie Greppi

Fokus på det fysiska mötet

För tredje året i rad arrangeras Halland Tech Week med syfte att sätta ny teknik och innovation på den halländska kartan. Föregående år hölls veckan under rådande pandemi och för första gången arrangeras veckan utan restriktioner. Veckan kommer fokusera på fysiska möten och nätverkande genom att varje dag erbjuda yogafrukost med trendspaning, gemensamma mingel, föreläsningar och workshops.

– Vi är mycket stolta över det program vi skapat tillsammans med arrangörerna och jag är själv nyfiken på alla aktiviteter. Vi har låtit näringsliv och kommuner välja ut ett område där de ser att det "bubblar" i deras närområde. Till exempel profilerar sig Falkenberg som en kommun som fokusear på food tech. Oavsett vilka event du deltar i utlovar vi mycket inspiration, mingel och reflektion kring det som berör oss alla – nämligen framtiden, säger Charlotte Ahlgren som är projektledare för Halland Tech Week 2022.

Fyra teman i fyra städer

Halland Tech Week kommer hållas i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Kungsbacka med följande teman: Tech-Mecka, AI/Health tech, food tech och build tech.

Brett program för en bred målgrupp

Halland Tech Week är till för dig som vill ta del av konkreta möjligheter med tekniska och digitala lösningar, både det som finns idag och det som kommer i framtiden. För dig som vill inspireras och nätverka lokalt och samtidigt tänka globalt. Vanliga deltagare på Halland Tech Week är bland annat start-ups, entreprenörer, mogna och etablerade bolag, studenter och akademi samt hallandsnyfikna och tech-intresserade.
– Vi har ett fantastiskt spännande program i Halmstad i år med ett fokus på artificiell intelligens och Health Tech. Dagen innehåller allt från "Robot-Anna" som kommer prata om hur det är att vara mänsklig i en digital framtid till mer nördiga inslag som om språkmodellen GPT-3 och den svenskspråkiga superintelligens som Magnus Sahlgren med flera håller på att bygga upp. Medverkar i programmet är allt från Microsoft till lokala bolag som alla har en gemensam nämnare – att ta sig an framtiden på mer digitala och intelligenta sätt, säger Anna Petersson, innovationschef på Framtidsarenan High Five.

Programsläpp idag

Programmet släpps idag och anmälan till varje event sker på hallandtech.se/program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är kostnadsfritt att delta och anmälan är öppen för alla.

En del av Futures By Design vid Alexandersoninstitutet

Halland Tech Week ingår i Halland Tech som är ett marknadsförings- och kompetensutvecklingsparaply som visar på konkreta möjligheter med ny teknik och digital transformation i Halland. Initiativet är en del av projektet Futures By Design vid Alexandersoninstitutet och finansieras med medel från Interreg North Sea Programme samt Region Halland.