Sök

2021-10-28

Hållbarhetsfrågan lyfts under Green Week

För andra året i rad arrangeras Green Week Varberg med ambition att lyfta hållbarhet och cirkulär ekonomi. Den 29 november till 3 december arrangeras olika evenemang runt om i Varberg med tonvikt på Peder Skrivares skola, som alla går under temat hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Sedan början av 2017 har Peder Skrivares skola arbetat aktivt för att cirkulär ekonomi ska bli ett fokusområde för skolan. Genom detta arbete vill PS-skolan förbereda sig på framtiden samt ta en position som en smart, kreativ och ledande gymnasieskola. Skolan vill också bidra till utveckling inom näringsliv, kommun och offentlig sektor.

Sparbanksstiftelsen Varberg delar ut priset Green Award

Tillsammans med Sparbanksstiftelsen Varberg delas priset Green Award ut till Peder Skrivares elever som utmärkt sig genom arbeten och/eller projekt med tydlig koppling till ett eller flera av FN's globala mål.

Gröna evenemang och workshops

I år deltar organisationer från bland annat Varberg, Laholm och Göteborg. Från Varbergsområdet deltar bland annat Åkulla Resort som hoppas kunna utveckla en mer hållbar meny i samarbete med PS-skolans restaurangutbildning. Länsförsäkringar Halland kommer få ungdomars syn på hållbara försäkringar. Stena Recycling kommer samarbeta med en PS-klass vad gäller cirkulära flöden kopplat till mobiltelefoni. Det kommer också bjudas på företagsbesök och workshops med syfte att öka medvetenheten om klimatkrisens verkliga utmaningar.

Anmälan och program

Anmälan till programmet är öppet och deltagandet är kostnadsfritt. Green Week riktar sig till skola, näringsliv och allmänhet.

Klicka här för att komma direkt till programsidan där du även hittar all information om respektive evenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

ikon

Nyheter