Sök

2023-03-03

Idag släpps programmet till Parkmusiken 2023

I sommar genomförs återigen den uppskattade konsertserien Parkmusiken i Societetsparken i Varberg. Mellan 16 juni och 13 juli bjuds varbergarna och tillresta besökare på sammanlagt 19 tillfällen att avnjuta musik och kultur - helt gratis! Idag släpps programmet.

När Varbergs kommun åter öppnar portarna på Societetsscenen till den uppskattade konsertserien Parkmusiken är det ett varierat och brett utbud som erbjuds publiken sommaren 2023.

- Vi har ett uppdrag att boka med både bredd och spets och det är ju det som är så fantastiskt med Parkmusiken! Det är verkligen ett arrangemang som ska erbjuda något för alla. Vi hoppas att barnfamiljer, unga och äldre och alla däremellan ska hitta något i sommarens program, säger Lisa Pedersen som är arrangemangsproducent och ansvarig projektledare för Parkmusiken.

Ett unikt arrangemang med låga trösklar

Långt ifrån alla städer har gratis konserter i vacker utomhusmiljö under sommaren. Och bredden och variationen i programmet har sedan många år varit Parkmusikens signum. Ena kvällen spelar en mer etablerad artist, en annan kväll ges lokala förmågor möjligheten att visa upp sina alster.

- Vi som jobbar med Parkmusiken är stolta över att kommunen har ett projekt med så pass låga trösklar. Konceptet är enkelt och tillgängligt. Inga biljetter krävs och många passar på att svänga förbi parken efter jobbet eller kvällsdoppet. Konsertbiljetter kan bli en dyr historia och i synnerhet nu när ekonomin för många är ansträngd känns Parkmusiken, ur ett demokratiskt perspektiv, som något mycket uppskattat och betydelsefullt, säger Lisa Pedersen.

Varberg en attraktiv plats för konserter

Förra året tidigarelades konsertserien med start veckan före midsommar. Det visade sig vara mycket uppskattat och sker även i år.

- Vi kan se att trycket och intresset för arrangemang i Varberg ökar stadigt för varje år och det blir naturligt att söka nya vägar. Många besökare uttryckte sin uppskattning att vi drog i gång redan i mitten av juni. Tänk så härligt för alla som bor i Varberg att få en försmak av semestern och gå på en konsert en ljus och vacker kväll i juni. Det blir ett sätt att förlänga känslan av sommaren, säger Lisa Pedersen.

Ett arrangemang som engagerar

Nytt för i år är att Parkmusiken under två kvällar bjuder på klassisk allsång. Lokala eldsjälar har gått ihop och bildat föreningen Allsång i Societetsparken.

- Redan i slutet av förra sommaren kontaktades jag av flera personer som alla satt på samma dröm och ambition: att erbjuda en riktigt klassisk allsång med liveband på societetsscenen. Något som vi såklart nappade på. Det är ju fantastiskt när invånarna själva initierar och driver projekt och idéer! Om vi som kommunal aktör kan vara med och stötta så gör vi såklart det efter bästa förmåga, säger Lisa Pedersen.

Här hittar du hela Parkmusikens program från 16 juni till 13 juli. Länk till annan webbplats.