Sök

2021-03-26

Idrottsanläggningar kan öppnas för alla åldrar

Varbergs kommun planerar att öppna idrottsanläggningar även för privatpersoner och för äldre idrottare i föreningslivet från och med 6 april. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen.

Pandemilagen möjliggör nu för fler att använda kommunala idrottsanläggningar. Kommuner rekommenderas fortfarande att hålla icke nödvändig verksamhet stängd men de verksamheter som omfattas av pandemilagen är undantagna. Det innebär att idrottsanläggningar kan ha öppet under förutsättning att pandemilagen och begränsningsförordningen följs.

Under fredagen beslutade Varbergs kommun, i samråd med övriga halländska kommuner och smittskyddsansvariga på Region Halland om en gemensam linje som innebär att kommunala idrottsanläggningar kan öppnas upp för träning för alla åldrar från och med 6 april.

Verksamheten kommer nu att arbeta fram en handlingsplan för att säkerställa att idrottsanläggningarna kan hållas öppna i enlighet med rådande lagstiftning och förordningar. Vi återkommer med mer information så snart vi kan.

Representanter från berörda föreningar kommer också att få informationsutskick från anläggningsbokningen under veckan.