Sök

2021-03-31

Idrottsanläggningar öppnar för alla åldersgrupper

Från och med 6 april öppnar Varbergs kommun upp idrottsanläggningar för privatpersoner och föreningsaktiva idrottare i alla åldrar. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen och begränsningsförordningen.

Tekning. Två innebandyklubbor med en boll mellan sig.

Den 26 mars beslutade Varbergs kommun, i samråd med övriga halländska kommuner och smittskyddsansvariga på Region Halland om en gemensam linje som innebär att kommunala idrottsanläggningar kan öppnas upp för träning för alla åldrar från och med 6 april.

Bakgrunden är att regeringen har förtydligat att de anser att verksamheter som regleras av begränsningsförordningen kan hållas öppna så länge man följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Folkhälsomyndigheten har tidigare meddelat att de anser att idrott och träning bör fortsätta under förutsättning att ansvarig verksamhet vidtar åtgärder för att minimera risken för smitta.

- Det är viktigt att alla föreningar och privata grupper som använder idrottsanläggningarna planerar så att pandemilagen och begränsningsförordningen följs. Dessutom har varje enskild utövare ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd, säger Katarina Sundberg, förvaltningschef, kultur- och fritidsförvaltningen.

Öppnar med försiktighet

Maxantalet samtidiga besökare för varje anläggning är uträknat i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Information om maxantal och Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen finns anslaget på samtliga anläggningar. Omklädningsrum ska inte användas för omklädning. Det går dock bra att använda toaletterna i omklädningsrummen.

Det är viktigt att alla föreningar och privata gruppen som använder idrottsanläggningarna planerar så att pandemilagen och begränsningsförordningen följs. Alla grupper och enskilda som utövar idrott omfattas av Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Länk till annan webbplats. 

Detta gäller kring bokning och nyttjande av våra idrottsanläggningar

Folkhälsomyndighetens information kring idrottsföreningar och träningsanläggningar Länk till annan webbplats.


ikon

Nyheter