Sök

2021-11-11

Klart med kafé på Komedianten

Under vintern öppnar Jenny Andersson från Korndals Gård upp kaféet på kulturhuset och äntligen kan Komedianten erbjuda frukost, fika och lunch till hungriga och kaffesugna besökare igen!

Kvinna läser bok med en kopp kaffe bredvid sig.

Kulturhuset Komedianten har slagit upp dörrarna efter pandemin och hälsar nu besökare tillbaka till bibliotek, teater och konsthall. Glädjen är stor över att åter kunna samla många människor på föreläsningar och event, fylla salongen, mingla på vernissage – och än större blev denna glädje när det blev klart med en entreprenör som nu ska driva kulturhusets kafé.

- Vi är väldigt nöjda över att det inom kort kommer att finnas ett kafé som välkomnar Komediantens besökare i alla åldrar. Nu när kulturen drar igång med full fart är det viktigt med en mötesplats för samtal och energipåfyllning, säger Mariella Sivertstrand, chef för kultur- och biblioteksavdelningen.

Från lantligt utflyktsmål till kulturellt nav

I åtta år har Jenny Andersson bedrivit kafé på det lantligt belägna Korndals Gård i Tvååker. Kaféet har drivits i de renoverade uthusen på gården och där har erbjudits hembakad fika, mackor och lättare luncher. Nu ska hon istället servera mat och dryck till gäster på en av kommunens mest välbesökta mötesplatser mitt i Varbergs centrum.

- Det känns fantastiskt roligt och spännande att ta över och driva kaféet i egen regi. Jag vet att här finns stor potential, då jag tidigare var anställd på kaféet och även var med och startade upp när kommunen själva drev det. Här finns möjligheter att skapa något riktigt bra som kompletterar utbudet i Varberg, säger Jenny Andersson, som beräknar öppna sitt kafé Kornet inom kort.

Mariella Sivertstrand känner sig nöjd med upphandlingen av ny entreprenör:

- Vi är så glada över att Jenny Andersson med sin erfarenhet ska driva kaféet och hälsar henne varmt välkommen till Kulturhuset Komedianten!

Förbättrade villkor

När den senaste externa entreprenören valde att säga upp sitt avtal i oktober 2019 gav kultur- och fritidsnämnden förvaltningen i uppdrag att utreda hur villkoren för att driva kaféet skulle kunna förbättras. Kaféet renoverades under några månader och köket byggdes om.

Januari 2020 öppnade kaféet i kommunal regi. Lösningen var tillfällig och tänkt att vara runt ett år. Bara några månader senare var pandemin ett faktum, och kaféet stängde helt i samband med att lokala allmänna råd infördes i Halland i oktober 2020.

Villkoren har nu setts över för att skapa bättre förutsättningar för en extern entreprenör. Bland annat är villkoren för hyressättningen nu annorlunda.

ikon

Nyheter