varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-12-17

Komediantens café öppnar 20 januari

Nu är det klart att caféet i Kulturhuset Komedianten öppnar igen den 20 januari. Caféet kommer att drivas i kommunal regi som ett socialt projekt under ca 1 år.

Caféet på Kulturhuset Komedianten har varit tillfälligt stängt en tid sedan den externa entreprenören som drivit verksamheten sagt upp sitt avtal i förtid. I slutet av november stod det klart att caféet ska drivas i kommunal regi under ca 1 år. Under hösten har förberedelserna pågått för fullt samtidigt som delar av tillagningsytorna inne i caféet har renoverats. Renoveringsarbetet har tagit lite längre tid än beräknat, därför har öppningen försenats något.

Välkommen till Komediantens café

På Komediantens café kommer besökare att kunna köpa både frukost, fika och lunch. Caféet kommer att ha öppet vardagar 9-19, lördagar 9-16 och söndagar 12-16.

- Det känns jättebra att vi snart kan erbjuda kulturhusets besökare fika och mat igen, vi vet att det är många som har längtat efter att vi ska öppna, säger Erika Sjöwall, projektledare för verksamheten.

En chans att göra något bra

I samarbete med arbetsmarknadsenheten kommer Komediantens café att erbjuda praktikplatser för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det kan exempelvis vara personer med funktionsnedsättningar, nyanlända och unga.

- Vi såg en chans att göra något bra både för kulturhusets besökare och för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. En praktikplats kan vara ett viktigt första steg in i arbetslivet, säger Erika Sjöwall.

En tillfällig lösning

Caféet på Kulturhuset Komedianten har varit tillfälligt stängt sen 4 november 2019. Detta till följd av att entreprenören, som drivit caféet, valt att säga upp sitt avtal med kommunen i förtid då de haft svårt att få lönsamhet i caféverksamheten. Den 20 november beslutade kultur- och fritidsnämnden att caféet ska drivas i kommunal regi under ca ett år medan kultur- och fritidsförvaltningen utreder om villkoren för att driva café i kulturhuset kan förbättras. Detta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en framtida extern entreprenör.