Sök

2022-10-25

Kommunen tecknar marknadsföringsavtal med bandyföreningen Sunvära SK

Säsongen 2022/2023 spelar Sunvära SK:s damlag i Elitserien. Nu har Varbergs kommun beslutat att teckna marknadsföringsavtal med föreningen.

Sunväraspelare under match

Foto: Stefan Månsson

Till säsongen 2022/2023 utökades bandyns elitserie för damer från åtta till tio lag. I och med det tog Sunvära SK:s damer klivet upp till bandyns högsta nivå för seriespel. Idag beslutade kommunstyrelsen att teckna ett marknadsföringsavtal med föreningen. Avtalet innebär att föreningen får en ekonomisk ersättning i utbyte mot att Varbergs kommuns logotyp exponeras i samband med lagets matcher.

Laget ansökte om marknadsföringsavtal redan tidigare under året men fick då avslag. Nu har kommunstyrelsen tagit frågan ett varv till och tänkt om.

- Vi har nu haft ytterligare diskussioner i kommunstyrelsen och har omvärderat marknadsvärdet. Vi är nu överens om att teckna avtal med föreningen, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

Föreningen kommer att få 175 000 kronor årligen till och med år 2024 under förutsättning att grundkraven i avtalet uppfylls, bland annat att laget håller sig kvar i Elitserien. I utbyte får Varbergs kommun synas med logotyp på bland annat matchställ, affischer och skyltning vid Sjöaremossens isbana.

Fler föreningar med marknadsföringsavtal

Varbergs kommun har tidigare tecknat marknadsföringsavtal med idrottsföreningar som spelar seriespel på högsta nivå i Sverige. Idag finns sådana avtal med Warbergs Innebandyclub, Varbergs BoIS FC och Handbollsklubben Varberg.