Sök

2020-10-28

Lär mer om det växande Varberg i ny utställning!

Att Varberg växer känner de allra flesta till. Men på vilket sätt växer kommunen? Och vilka projekt är på gång just nu? Nu kan du få svar i den nya permanenta utställningen i Kulturhuset Komediantens entré- och kafédel.

I utställningen finns information om de större utbyggnadsområdena och de aktuella byggprojekten i kommunen. För dig som är historieintresserade finns en tidslinje, som visar hur staden har flyttat och vuxit under cirka 1000 år. Här kan du också titta på kommunens aktuella planer. De små invånarna, insekterna, har en egen plats i utställningen liksom allt som behövs under mark för att en ny stadsdel ska kunna växa fram.

- Här ska Varbergsbor och besökare kunna få kunskap och förståelse för hur kommunen utvecklas. Vår förhoppning är att utställningen blir en samlad plats för information och dialog, säger samhällsutvecklingsdirektör Josefin Selander.

Utställningen visas i samarbete med Trafikverket, som presenterar projekt Varbergstunneln i korridoren mot Lilla Teaterns entré.

Precis likt Varberg, som hela tiden växer och utvecklas, kommer utställningen att förändras med tiden. Trafikverket kompletterar sin del av utställningen inom kort och den permanenta utställningen om Västerport kommer på plats på våning 2 när granskningen av detaljplanen för etapp 1 är klar senare i höst.

Välkommen att besöka utställningen!

Utställningen Varberg växer