Sök

2020-11-24

Lokala allmänna råd förlängs för att minska smittspridning

Folkhälsomyndigheten har idag, den 24 november, beslutat om att förlänga de lokala allmänna råden i Halland för att minska smittspridning av covid-19.

Folkhälsomyndighetens beslut ligger helt i linje med vad de halländska kommunerna och Region Halland föreslog under måndagen.

De lokala allmänna råden förlängs till den 13 december, då Folkhälsomyndigheten förväntas komma med nationella råd inför jul och nyår.

Mötesplatser och anläggningar hålls stängda

Detta innebär att nuvarande förändringar i kommunens verksamheter kvarstår ännu några veckor. Kommunala mötesplatser och anläggningar är fortsatt stängda.

- Precis som tidigare prioriterar vi att hålla öppet vår samhällsviktiga verksamhet: vård och omsorg, myndighetsutövande, förskola, grundskola och gymnasium, säger kommundirektör Carl Bartler.

Delvis distansutbildning på gymnasiet

Regeringen gav i förra veckan gymnasieskolor möjlighet att använda fjärr- eller distansundervisning för att minska trängseln i skolorna. Peder Skrivares skola har till följd av detta infört delvis distansundervisning från och med den 23 november. Det är främst elever på de teoretiska programmen som turas om att studera på distans fram till jullovet. Gymnasiesärskolan och introduktionsprogrammet omfattas inte av beslutet.

Vi behöver alla hjälpas åt

Kommunen bidrar till minskad smittspridning genom att:

  • Fortsatt stängning av vissa verksamheter
  • Delvis distansutbildning på gymnasiet
  • Anställda som kan arbetar på distans
  • Digitala möten

Detta, tillsammans med att alla ni kommuninvånare tar sitt ansvar och följer råden, gör att vi underlättar för hälso-och sjukvården och hjälps åt att hantera pandemin.

- Det är kämpigt nu men om vi fortsätter hålla i och hålla ut kan vi förhoppningsvis fira jul på ett friskt och sunt sätt, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande.

Länk till Varbergs kommuns samlade information med koppling till Länk till annan webbplats.coronaviruset covid-19. Länk till annan webbplats.