Sök

2021-01-07

Munskydd i kollektivtrafiken

Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med rekommendation om att använda munskydd i kollektivtrafiken under vissa tider på dagen. Rekommendationen gäller från och med torsdag den 7 januari. Du som reser ansvarar själv för att ta med munskydd och att ha det på vid ombordstigning, under resan samt vid avstigning.

Rekommendationen gäller på samtliga Hallandstrafikens bussar och tåg under vardagar mellan klockan sju och nio på morgonen samt mellan fyra och sex på eftermiddagen. Det är under dessa tider som de flesta ska till arbete och skolor och det kan då vara risk för trängsel. Det är också under dessa tidsintervaller som Folkhälsomyndigheten rekommenderar att den som är född 2004 eller tidigare ska bära munskydd vid resa i kollektivtrafiken.

Du som reser ansvarar själv för att ha med dig munskydd. Har du inte själv hunnit införskaffa ett munskydd, är det möjligt som reservalternativ, mot uppvisande av biljett att hämta ut ett munskydd i Hallandstrafikens kundservicebutiker.

Hallandstrafiken kommer inte ha några munskydd till försäljning ombord och kan heller inte kontrollera att rekommendationen följs.

Vi hoppas att du som reser med oss fortsätter att ta ansvar och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten går ut med för att skapa ett tryggt resande för alla som behöver nyttja kollektivtrafiken.

Mer information om rekommendationen hittar du på Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Här hittar du mer information om Hallandstrafiken och Corona Länk till annan webbplats.